dinsdag 2 april 2013

budget proof perfects #1, gezichtsmake-up.

deze vraag is mij echt zo ontzettend vaak gesteld. wat zijn nou goede budget proof producten? producten die dus niet te duur zijn maar toch prima zijn in gebruik. ik ben zelf niet iemand die hele dure make-up gebruikt. de meeste make-up die ik gebruik komt gewoon van de drogisterij. ik zal jullie wat budget-proof producten laten zie die mij prima bevallen.

deze keer doe ik het over gezichtsmake-up.

ik zal in dit artikel proberen alleen producten te pakken die onder de 5 euro zijn, geen idee of het lukt maar ik zal mijn best doen.

Primer.
niet alle drogisterij merken verkopen primers. als je een echt goede primer zoekt ben je al gauw 10 euro kwijt en dat voor alleen een primer. een primer is niet noodzakelijk, ik vergeet hem vaak zelfs te gebruiken. ik weet dat gosh, essence en catrice er een hebben. ik heb zelf alleen die van essence maar heb ook ontzettend veel goede verhalen gehoord over de primer van catrice.


dit is dus de primer van essence. de my base, illuminating make-up base. een basis voor je gezichtsmake-up maar doordat er een super mooie shimmer in zit is hij ook prima te gebruiken als highlighter. hij kost 2.99


ook gebruik ik sinds kort de primer van catrice. deze is qua prijs ook prima te doen en ik vind hem zelfs nog fijner dan de primer van essence! de glitter in de my base van essence kan af en toe best storend zijn. toch gebruik ik heb nog wel eens.

de prime and fine primer van catrice kost 4,99 en is totaal matt na het aanbrengen. ontzettend luchtig. jammer vind ik dat er niet heel veel in zit. 11 gram om precies te zijn. de essence primer/highlighter bevat 20 ml. eerlijk gezegt heb ik geen idee of dat meer of minder is aangezien het een in ml is en de ander in gram. hihi.
ik gebruik deze primer nu dagenlijk en hij laat mijn make-up echt langer en beter zitten. alles blijf mooi op zijn plek. doordat het een wat dikkere substantie is, smeert hij niet super makkelijk uit. minpuntje.

Foundation.
welke foundation jij fijn vindt is heel persoonlijk doordat de huidskleur van de een anders is dan die van de ander. ik weet dus niet of ze deze foundation(s) in jou kleur hebben en of het voor jou fijne foundation is.

persoonlijk is de Infinite matt foundation mijn aller grootste favoriet. boven de FIT-ME foundation van mabeline. de wat dikkere substantie geeft een soort mouse effect. goed dekkend maar toch luchtig. zeker voor de prijs die je ervoor betaald. voor 5.59 heb je dus zeker een prima foundation.

Concealer.
op het moment gebruik ik de healty-mix concealer van bourjois. geen super budget-proof product, helaas! wel het allround concealerpalletje van catrice is lang mijn grote favoriet geweest. het is een palletje met 5 creamy concealer kleuren. drie huidskleurtinten, een roze kleur (tegen donkeren kringen zoals wallen etc.) en een groene kleur (tegen oneffeheden zoals rode plekjes, puistjes, etc.).
 

de concealer heeft een hele goede dekking en laat oneffeheden echt verdwijnen. niet alles natuurlijk maar het is zeker ene favoriet. het palletje kost 3,59 en geloof mij, het is je geld zeker waard. ik ben nu bezig met mijn 4e pallet. haha!

Conpact Powder.
dit deel ga ik heel kort houden want voor mijn doen hebben "bijna" alle poeders hetzelfde effect. iedere poeder matteerd je gezicht wel na de foundation. toch doet de een dat wat makkelijk dan de ander. op het moment test ik de FIT-ME poeder van mabeline maar toch duik ik elke keer naar de losse poeder van essence terwijl er zo'n 10 euro verschil in zit. als ik een keus moest maken zou ik zeker van die van essence gaan.
de fix & matte loose powder van essence matteerd het gezicht ontzettend snel en makkelijk. wel vind ik het jammer dat je snel poeder op je kleding krijgt en als je teveel aanbrengt er een witte waas op je gezicht achterblijft. daar moet je dus mee opletten! verder is dit een prima poeder, zeker voor een prijs van 2.99 is het zeker een aanrader.

Blush.
ik denk dat ik een lichte blush-verslaving heb opgelopen.. eerst gebruikte ik altijd een blush van clinique een oud-roze kleur. super mooi maar dat was toen mijn enige. de blush ging me echt irriteren. toen kocht ik de MAX blush van de action. een felle peachy kleur. super mooi maar niet voor overdag. daarna kocht ik weer een oudroze kleur van MAX die ik een best lange tijd heb gebruikt. ook die ging weer vervelen. blablabla. ik wilde al heel erg lang het colorwheel van NYC maar heb hem eigenlijk nooit gekocht.

dit is echt een blush waarvan ik het idee heb dat deze niet gaat vervelen omdat je zelf een beetje je kleur kan samenstellen. ik haal mijn kwast gewoon over alle kleuren en dan ontstaat er een super mooie barbie-roze kleur. ik ben verliefd! goede pigment maar niet "te". deze blush heb je voor een lage prijs van 4.99 al in je bezit.

highlighter.
over highlighter kan ik helaas niet heel veel zeggen.. ik heb 3 highlighters in mijn bezit waarvan er 1uit londen komt en 2 LE zijn.. ook vind ik highlighter een super mooi product als je het maar goed aanbrengt. ik veel blushes zit al een highlighter, let daar dus mee op. oh, wacht eens. ook heb ik nog een highlighter pen die ik erg vaak gebruik! de i love runway highlighter van essence. super fijne vloeibare highlighter in een pen.

ik gebruik de highlighter pen boven mijn blush op mijn wangen, op mijn neus en net boven mijn bovenlip. vooral zo'n pen is daar super handig voor! ik geloof dat deze highlighter mij 2.59 heeft gekost. ik weet het niet zeker..

bronzer.
helaas kan ik je over bronzer echt niets vertellen, ik heb een bronzer in mijn bezit die ik echt nooit gebruik. sorry hiervoor.

dit was het artikel, redelijk lang zoals je wel kon zien. veel tekst maar ik hoop dat jullie het leuk vonden en er iets aan hadden.

de laatste tijd ben ik ontzettend inspiratieloos dus ideeƩn zijn zeker welkom, graag zelfs! zijn er nog dingen waar jullie zeker een artikel over willen, laat dat ook even weten!

xoxo kusjes,

1 opmerking:

  1. Waar is deze vraag dan zo veel gesteld en waarom maak je je fotos niet zelf ?

    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen